Carbonara al Fakebrunett

Jag tänkte berätta om hur mitt experimenterande med mat gick idag.

VARNING: Pröva ej detta hemma om du tänker servera det till någon annan än dig själv!


Ingredienser
( Kan varieras beroende på vad man har hemma)
Bacon
Purjolök
Mjölk
Ost
Margarin + mjöl (redning)
Kryddor

1.       Plocka fram ingredienserna ur kyl, frys och skåp.

2.       Övertina baconet i mikron.

3.       Skär baconet i lagom stora bitar.

4.       Ta fram en kastrull och sätt plattan på högsta värme

5.       Ös ner baconet i kastrullen och låt den steka.

6.       Släng de mögliga purjolöksbladen och hacka purjolöken

7.       Flytta kastrullen från plattan och svara i telefonen

8.       Ställ tillbaka kastrullen på plattan

9.       Häv i purjolöken i kastrullen och stek lite till

10.     Ta fram minimixern och mixa den sista osten till smulor

11.     Inse att du håller på att bränna bacon blandningen och få lätt panik

12.     Häll på mjölk och den mixade osten

13.     Sänk värmen och rör om

14.     Konstatera att osten bildar smälta klumpar i mjölken.

15.     Fråga styvmor hur man gör redning.

16.     Ställ in margarin i mikron för smältning

17.     Rör om i såsen

18.     Inse att margarinet är översmält (det kan bli det)

19.     Rör ner lagom mängd mjöl (taget med handen såklart) i det smälta margarinet

20.     Ha i den hemmagjorda redningen i såsen

21.     Sänk värmen och låt puttra under omrörning några minuter

22.     Krydda med oregano, vitpeppar, vitlökspulver (ingen mat bör vara utan vitlökspulver!) och salt efter smak.

23.     Serveras med Tagliatelle al dente.

Fast det blev ändå ganska gott ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0