Livet är en ekvation

Meningen bara dök upp i mitt huvud.

Livet är en ekvation.

Men om den är svår, enkel, hur den är definerad och om den gäller för alla värden på x (sen om x är liv, goda gärningar, situationer lr ngt annat går ju också att diskutera) det har jag inte en aning om.

Idag består min ekvation av samhället som vi lever i. Det överexploaterade.

Människor (företagare) vill tjäna pengar
Folk vill uppleva saker, ha roligt, skämma bort sig själva

=>

Företagarna hittar på event, tillfällen att fira och marknadsför dem
Folk nappar på iden och lägger ut sina pengar på eventet, och drar med sig andra (ju fler desto bättre eller hur?)

=

Företagarna rika
Folket fattiga (men förhoppningsvis nöjda)

Det här kom jag och tänka på när jag betalade min studentmössa för en stund sen. För vad är det som säger att man 'måste' ha mössan med kamera i, eller att 'alla' åker på studentkryssningen?

Jo, det är företagarna, de som vill tjäna pengar.

Min studentmössa är personlig och en symbol för alla nedrans år som jag gått i skolan. Jag ska bara använda den kanske 20 gånger i mitt liv, vilket ger den ett pris på ca 39 kr per tillfälle.
Men det är ju tradition.
För man ska ju ha en.
Eller?

Carbonara al Fakebrunett

Jag tänkte berätta om hur mitt experimenterande med mat gick idag.

VARNING: Pröva ej detta hemma om du tänker servera det till någon annan än dig själv!


Ingredienser
( Kan varieras beroende på vad man har hemma)
Bacon
Purjolök
Mjölk
Ost
Margarin + mjöl (redning)
Kryddor

1.       Plocka fram ingredienserna ur kyl, frys och skåp.

2.       Övertina baconet i mikron.

3.       Skär baconet i lagom stora bitar.

4.       Ta fram en kastrull och sätt plattan på högsta värme

5.       Ös ner baconet i kastrullen och låt den steka.

6.       Släng de mögliga purjolöksbladen och hacka purjolöken

7.       Flytta kastrullen från plattan och svara i telefonen

8.       Ställ tillbaka kastrullen på plattan

9.       Häv i purjolöken i kastrullen och stek lite till

10.     Ta fram minimixern och mixa den sista osten till smulor

11.     Inse att du håller på att bränna bacon blandningen och få lätt panik

12.     Häll på mjölk och den mixade osten

13.     Sänk värmen och rör om

14.     Konstatera att osten bildar smälta klumpar i mjölken.

15.     Fråga styvmor hur man gör redning.

16.     Ställ in margarin i mikron för smältning

17.     Rör om i såsen

18.     Inse att margarinet är översmält (det kan bli det)

19.     Rör ner lagom mängd mjöl (taget med handen såklart) i det smälta margarinet

20.     Ha i den hemmagjorda redningen i såsen

21.     Sänk värmen och låt puttra under omrörning några minuter

22.     Krydda med oregano, vitpeppar, vitlökspulver (ingen mat bör vara utan vitlökspulver!) och salt efter smak.

23.     Serveras med Tagliatelle al dente.

Fast det blev ändå ganska gott ;)


RSS 2.0